1. Kas en Bank

Bankkoppeling aanvragen voor de ABN-Amro of Knab bank i.c.m. het pakket inOrde of inStap.

Heb je het pakket inOrde of inStap en wil je een bankkoppeling met de Knab of ABN-Amro, dan kan deze koppeling alleen worden aangevraagd door je accountant. In dit artikel leggen we dit verder uit.

De bankkoppeling met de ABN-Amro of Knab bank kan door een klant zelf worden aangevraagd vanaf het pakket inKaart. Heb je het pakket inOrde of inStap dan kan de bankkoppeling worden aangevraagd door de accountant. In dat geval moet je dus een accountant rechten hebben gegeven in je administratie. Hieronder leggen we per bank uit hoe dit werkt. 

1. De ABN AMRO bankkoppeling aanvragen door de accountant

Tijdens het aanvragen van de koppeling moet je het veld contract of administratienummer boekhouding invullen. In dit veld moet het emailadres van de accountant worden ingevuld.
Vul je hier namelijk het emailadres van de klant zijn account in, dan gaat de koppeling niet werken als de klant het pakket inOrde of inStap heeft. 

Voor het aanvragen van de koppeling moet dus het e-mailadres van de accountant worden ingevuld, maar de klant moet zelf inloggen in zijn internetbankieren omgeving.
In dit stappenplan leggen we per stap uit hoe de koppeling gezamenlijk kan worden aangevraagd.

De bankkoppeling aanvragen

 1. Zorg ervoor dat het bankrekeningnummer in de administratie van de klant staat ingesteld. Dit kan de klant niet zelf doen. Ga vervolgens naar de site van de ABN-Amro. 
 2. Klik bovenin op Producten → Betalen & Sparen en ga onder het kopje Direct naar, naar Boekhoudkoppeling. Klik op Direct aanvragen en laat de klant hier inloggen in zijn/haar internetbankieren omgeving.
 3. Selecteer SnelStart en vul het aanvraagformulier in.
  Let op: in het veld contract- of administratienummer boekhouding moet het e-mailadres van de accountant worden ingevuld. Dit is het primaire (hoofd) e-mailadres waarmee de accountant inlogt in SnelStart.  Ga akkoord met de aanvraag.
 4. Na het aanvragen van de koppeling kan het tot ongeveer 5 werkdagen duren voordat de bankkoppeling op actief komt te staan. Dit gebeurt in SnelStart 12 bij het bankrekeningnummer. Hier verschijnt een pop up dat er een bankkoppeling is gevonden. Nadat je deze pop up hebt weg geklikt staat de koppeling op actief. Dit moet gedaan worden door de accountant en kan tot 5 werkdagen duren. 
 5. Staat de administratie online? Dan kun je de bankkoppeling koppelen aan de online administratie. Hierdoor worden de mutaties automatisch in de nacht in de administratie gezet. Als je dit niet instelt, dan worden de mutaties pas ingelezen op het moment dat de accountant de administratie opent. Dit moet worden ingesteld door de accountant en kan pas nadat de koppeling op actief staat. 

  Ga naar het tabblad Boekhouden → Bankrekeningen en selecteer het bankrekeningnummer.  Klik op de link Beheer uw bankkoppeling, deze staat onder de rekeninggegevens. Je wordt doorverwezen naar de pagina van SnelStart. Log hier in met je inloggegevens (van de accountant).

  Klik op de regel met het betreffende bankrekeningnummer om de online administratie daaraan te koppelen. Klik op het kruisje achter de tekst "Geen online administratie gekozen" om een administratie te kiezen. Na het kiezen van de administratie wordt de instelling automatisch opgeslagen. De mutaties zullen voortaan in de nacht worden ingelezen. Deze instelling hoef je dus maar eenmalig te doen. 

De bankkoppeling niet actief na 5 werkdagen
Staat de koppeling na 5 werkdagen nog niet op actief. Neem dan contact op met de bank.
Dit kan op telefoonnummer 088 - 226 26 26.

De bankkoppeling opheffen
De bankkoppeling kan worden opgeheven in SnelStart 12.
Ga naar het ingestelde bankrekeningnummer toe. Onder de bankrekeninggegevens staat een link om de bankkoppeling op te heffen. Dit kan alleen de accountant doen. 

2. De knab bankkoppeling aanvragen door de accountant

Tijdens het aanvragen van de koppeling wordt je verwezen naar een site van SnelStart waarbij je moet inloggen. Hier moet dan worden ingelogd met de inloggegevens van de accountant. Als je hier namelijk inlogt met de inloggegevens van de klant dan gaat de koppeling niet werken, als de klant het pakket inOrde of inStap heeft. 

Voor het aanvragen van de koppeling moet er dus worden ingelogd met de inloggegevens van de accountant, maar de klant moet zelf inloggen in zijn internetbankieren omgeving. In dit stappenplan leggen we per stap uit hoe de koppeling gezamenlijk kan worden aangevraagd.

Let op: De Knab brengt kosten in rekening voor het gebruik van de koppeling. Neem voor vragen hierover contact op met de bank. 

De bankkoppeling aanvragen

Let op:
De omgeving van de Knab bank is veranderd. Als je de koppeling maakt vanuit de nieuwe omgeving kun je een foutmelding krijgen. Ontkoppel in dat geval eerst de koppeling in de nieuwe omgeving van de Knab en log daarna uit. Log daarna weer opnieuw in en kies voor de oude omgeving. Maak vanuit daar de koppeling.

 1. Zorg ervoor dat het bankrekeningnummer in de administratie van de klant staat ingesteld. Dit kan de klant niet zelf doen. Ga vervolgens naar de site van de Knab en laat de klant hier inloggen.
 2. Klik boven op de knop Betalen en kies voor de optie Boekhoudkoppeling.
  SF000002303_afbeelding_016
 3. Selecteer de rekening(en) waarvoor je de boekhoudkoppeling wilt instellen. Je kunt ook je spaarrekening selecteren. Dit nummer moet je dan ook apart invullen bij je bankrekeningnummers in SnelStart. 
 4. Kies het boekhoudpakket SnelStart en klik op Open SnelStart.
  SF000002303_afbeelding_008
 5. Je wordt nu doorgeleid naar de inlogpagina van SnelStart Web. Hier moet worden ingelogd met de inloggegevens van de accountant.
  SF000002303_afbeelding_003
 6. Controleer de gegevens en klik op Bevestigen.
  SF000002303_afbeelding_011
 7. Je gaat weer terug naar de website van de Knab. Hier rond je de aanvraag af.
 8. De laatst stap is het actief zetten van de koppeling. Je ontvangt binnen 5 minuten bericht van de Knab en daarna kun je de koppeling activeren. Dit kan alleen gedaan worden in SnelStart 12 door de accountant. Ga in SnelStart 12 naar je bankrekeningnummer (tabblad Boekhouden → Bankrekeningen). Hier verschijnt een pop up dat er een koppeling is gevonden. Nadat je dit hebt opgeslagen is de koppeling actief. De mutaties zullen vanaf de eerstvolgende werkdag worden ingelezen, maar let op: de mutaties van de Knab worden vaak pas aan het eind van de dag, begin van de avond ingelezen. 
 9. Staat de administratie online? Dan kun je de bankkoppeling koppelen aan de online administratie. Hierdoor worden de mutaties automatisch in de nacht in de administratie gezet. Als je dit niet instelt, dan worden de mutaties pas ingelezen op het moment dat de accountant de administratie opent. Dit moet worden ingesteld door de accountant en kan pas nadat de koppeling op actief staat. 

  Ga naar het tabblad Boekhouden → Bankrekeningen en selecteer het bankrekeningnummer.  Klik op de link Beheer uw bankkoppeling, deze staat onder de rekeninggegevens. Je wordt doorverwezen naar de pagina van SnelStart. Log hier in met je inloggegevens (van de accountant).

  Werk je alleen in SnelStart Web en heb je geen toegang tot SnelStart 12? Dan kom je via deze link ook op de beheerpagina van je bankkoppeling om onderstaande in te stellen. 

  Klik op de regel met het betreffende bankrekeningnummer om de online administratie daaraan te koppelen. Klik op het kruisje achter de tekst "Geen online administratie gekozen" om een administratie te kiezen. Na het kiezen van de administratie wordt de instelling automatisch opgeslagen. De mutaties zullen voortaan in de nacht worden ingelezen. Deze instelling hoef je dus maar eenmalig te doen. 

De bankkoppeling opheffen
De bankkoppeling kan worden opgeven op de website van de bank. 


Was dit artikel nuttig?

Kcc-ja Kcc-nee