1. Kas en Bank

De Knab bankkoppeling

Vanaf het pakket inKaart kun je een bankkoppeling maken met je zakelijke rekening bij de Knab. In dit artikel lees je hoe dit werkt.

Als je een bankkoppeling hebt dan worden de bij en afschrijvingen van je zakelijke bankrekening automatisch in je administratie gezet. 

De bankkoppeling kan worden aangevraagd voor lokale en online administratie vanaf het pakket inKaart of vanaf boek 2 (oud pakket).

Heb je het pakket inOrde of inStap en heeft je accountant rechten in je administratie? Dan kan de bankkoppeling alleen worden aangevraagd door je accountant. Lees hier hoe dit werkt. 

Je kunt ook een koppeling aanvragen voor je spaarrekening bij de Knab. Lees hier meer informatie hierover.

De Knab brengt kosten in rekening voor het gebruik van de koppeling. Neem voor vragen hierover contact op met de bank.

1. De bankkoppeling aanvragen

De bankkoppeling wordt aangevraagd vanaf de website van de Knab, maar de laatste stap is het actief zetten in SnelStart 12. Werk je dus in SnelStart Web, dan moet je toegang hebben tot SnelStart 12 om de koppeling actief te zetten. Dit kan binnen 5 minuten na aanvraag worden gedaan.

 1. Stel eerst het bankrekeningnummer in, in je administratie.
  Ga daarna naar de website van de Knab en log in. Doorloop  stappen in de omgeving van de Knab om de koppeling te activeren.
 2. Klik boven op de knop Betalen en kies voor de optie Boekhoudkoppeling.
  SF000002303_afbeelding_016
 3. Selecteer de rekening(en) waarvoor je de boekhoudkoppeling wilt instellen. Je kunt ook je spaarrekening selecteren. Dit nummer moet je dan ook apart invullen bij je bankrekeningnummers in SnelStart. 
 4. Kies het boekhoudpakket SnelStart en klik op Open SnelStart.
  SF000002303_afbeelding_008
 5. Je wordt nu doorgeleid naar de inlogpagina van SnelStart Web. Hier moet je inloggen met je SnelStart inloggegevens.
  SF000002303_afbeelding_003
 6. Controleer de gegevens en klik op Bevestigen.
  SF000002303_afbeelding_011
 7. Je gaat weer terug naar de website van de Knab. Rond hier de aanvraag af en ga verder met stap 8. 
 8. De laatst stap is het actief zetten van de koppeling. Je ontvangt binnen 5 minuten bericht van de Knab en daarna kun je de koppeling activeren. Dit kan alleen gedaan worden in SnelStart 12. Ga in SnelStart 12 naar je bankrekeningnummer (tabblad Boekhouden → Bankrekeningen). Hier verschijnt een pop up dat er een koppeling is gevonden. Nadat je dit hebt opgeslagen is de koppeling actief. De mutaties zullen vanaf de eerstvolgende werkdag worden ingelezen, maar let op: de mutaties van de Knab worden vaak pas aan het eind van de dag, begin van de avond ingelezen. 

  Let op: Standaard worden de mutaties ingelezen op het moment dat de administratie wordt geopend in SnelStart 12, en er is ingelogd met het e-mailadres waarmee de koppeling is aangevraagd. Staat je administratie online? Dan kun je instellen dat de mutaties in de nacht in de administratie worden gezet. Zo kan de accountant of een extra gebruiker ook direct de mutaties zien en worden de mutaties ook in SnelStart Web ingelezen. Dit moet je eenmalig instellen in SnelStart 12. Lees verder in hoofdstuk 3. 

De bankkoppeling opheffen
De bankkoppeling kan worden opgeheven op de site van de bank. Let op: dit verwerkingsproces duurt minimaal 24 uur. Wil je de koppeling dus opheffen en weer opnieuw aanvragen doe dit dan weer na 24 uur. 

2. Instellen wanneer de mutaties binnenkomen

Standaard worden de mutaties ingelezen op het moment dat de administratie wordt geopend in SnelStart 12, en er is ingelogd met het e-mailadres waarmee de koppeling is aangevraagd. Staat je administratie online? Dan kun je instellen dat de mutaties in de nacht in de administratie worden gezet. Zo kan de accountant of een extra gebruiker ook direct de mutaties zien en worden de mutaties ook in SnelStart Web ingelezen. Staat je administratie lokaal? Dan kun je instellen bij welke extra gebruikers de mutaties mogen worden ingelezen. Dit stel je in bij Beheer uw bankkoppeling in SnelStart 12. 

Ga naar het tabblad Boekhouden → Bankrekeningen en selecteer het bankrekeningnummer.  Klik op de link Beheer uw bankkoppeling, deze staat onder de rekeninggegevens. Je wordt doorverwezen naar een pagina van SnelStart. Log hier in met je inloggegevens.

Klik op de regel met het betreffende bankrekeningnummer om de online administratie daaraan te koppelen. Klik op het kruisje achter de tekst "Geen online administratie gekozen" om een administratie te kiezen. Na het kiezen van de administratie wordt de instelling automatisch opgeslagen. De mutaties zullen voortaan in de nacht worden ingelezen. Deze instelling hoef je dus maar eenmalig te doen. 

3. Extra informatie over het inlezen van de bankmutaties

Nadat de koppeling op actief is gezet worden de bankmutaties de eerstvolgende werkdag ingelezen. Hieronder zie je een overzicht van de dagen waarop de Knab de bankmutaties doorstuurt en wanneer ze worden ingelezen in SnelStart.

Let op: De mutaties van de Knab worden vaak pas aan het eind van de dag, begin van de avond ingelezen. 


4635645

En hieronder een overzicht m.b.t. de feestdagen
0

 

Was dit artikel nuttig?

Kcc-ja Kcc-nee