1. Kas en Bank

Een factuur als betaald registeren SnelStart Web

Vanaf inKaart kun je in SnelStart Web een inkoop of verkoopfactuur als betaald registreren.

Als je niet werkt met bankafschriften inlezen, via handmatig inlezen of de bankkoppeling, dan kun je je facturen handmatig als betaald registreren. Dit houdt in dat je vanuit je verkoopfactuur of inkoopfactuur aangeeft dat deze is betaald en hiervan wordt dan een boeking gemaakt in het dagboek wat je selecteert.
Let op: Je kunt hier alleen een dagboek bank of kas selecteren welke niet is gekoppeld aan een bankrekeningnummer. Dus stel je hebt een bankrekeningnummer ingesteld bij kas en bank, en hieraan staat een dagboek bank gekoppeld dan kun je dit dagboek niet selecteren om een betaling in te registeren. In dat dagboek bank kunnen bankafschriften alleen worden ingelezen door handmatig inlezen of via de bankkoppeling. 

Een factuur als betaald registreren

Ga naar het overzicht van je inkoop of verkoopfacturen, en klik op de regel van de factuur die je als betaald wilt registeren. Klik op de knop Betaling registreren. Selecteer het Dagboek waarin je deze betaling wilt registeren. Vul de gegevens in en klik op Opslaan.

Krijg je de melding bij het registreren van een betaling dat aan het gekozen dagboek een bankrekening is gekoppeld? Volg dan de stappen in het artikel → Een factuur koppelen aan betaling in SnelStart Web.

Privé betaling registreren:
Je kunt ook aangeven dat een factuur via privé is betaald. Deze optie is alleen beschikbaar als je grootboekrekeningen RGS gekoppeld zijn. Een voorbeeld van een privé rekening is: Grootboekrekening 651 (Privé storting firmant 1, met de functie 0 en een balans rekening). 

Als je administratie niet RGS is gekoppeld dan kun je een factuur alleen via een handmatige boeking in het dagboek memoriaal als privé betaald registreren. Lees hier hoe je dit kunt doen in SnelStart Web.


Was dit artikel nuttig?

Kcc-ja Kcc-nee