1. Kas en Bank

Een factuur als betaald registeren SnelStart Web

Vanaf het pakket inKaart kun je in SnelStart Web een inkoop of verkoopfactuur als betaald registreren.

In dit stappenplan leggen we uit hoe je een factuur als betaald kunt registeren. Dit stappenplan is alleen van toepassing als je niet werkt met inlezen van bankafschriften via handmatig inlezen of de bankkoppeling. Als je daar namelijk wel mee werkt dan kan de factuur alleen op betaald komen te staan door deze te koppelen aan de betaling. In dit stappenplan lees je hierover meer informatie.

Werk je niet met het inlezen van bankafschriften via handmatig inlezen of via bankkoppeling dan kun je een factuur als betaald registeren. Dit houdt in dat je vanuit je verkoopfactuur of inkoopfactuur aangeeft dat deze is betaald en hiervan wordt dan een boeking gemaakt in het dagboek wat je selecteert. Je kunt hier dus alleen een dagboek bank of kas selecteren welke niet is gekoppeld aan een bankrekeningnummer. Dus stel je hebt een bankrekeningnummer ingesteld bij kas en bank, en hieraan staat een dagboek bank gekoppeld dan kun je dit dagboek niet selecteren om een betaling in te registeren. In dat dagboek bank kunnen bankafschriften alleen worden ingelezen door handmatig inlezen of via de bankkoppeling. 

Een factuur als betaald registreren

Ga naar het overzicht van je inkoop of verkoopfacturen, en klik op de regel van de factuur die je als betaald wilt registeren. Klik op de knop Betaling registreren. Selecteer het Dagboek waarin je deze betaling wilt registeren. Vul de gegevens in en klik op Opslaan.

Krijg je de melding bij het registreren van een betaling dat aan het gekozen dagboek een bankrekening is gekoppeld? Dan kun je de factuur alleen op betaald zetten door deze te koppelen aan de betaling. Volg dan dit stappenplan.

Privé betaling registreren (alleen mogelijk bij inkoopfacturen):
Je kunt ook aangeven dat een inkoopfactuur via privé is betaald. Deze optie is alleen beschikbaar als je grootboekrekeningen RGS gekoppeld zijn. Een voorbeeld van een privé rekening is: Grootboekrekening 651 (Privé storting firmant 1, met de functie 0 en een balans rekening). 

Als je administratie niet RGS is gekoppeld dan kun je een factuur alleen via een handmatige boeking in het dagboek memoriaal als privé betaald registreren. Lees hier hoe je dit kunt doen in SnelStart Web.


Was dit artikel nuttig?

Kcc-ja Kcc-nee