1. Kas en Bank

Een factuur als betaald registeren SnelStart Web

Vanaf het pakket inKaart kun je in SnelStart Web een inkoop- of verkoopfactuur als betaald registreren.

Let op: Dit stappenplan is alleen van toepassing als je geen bankkoppeling hebt of bankafschriften handmatig inleest. Als je dat wel doet dan kun je een factuur alleen op betaald zetten door deze aan de bankmutatie te koppelen. Klik hier om te lezen hoe dat werkt.

Werk je niet met een bankkoppeling of met het handmatig inlezen van bankafschriften? Lees dan in dit artikel hoe je een factuur op betaald kunt zetten. 

Een factuur op betaald zetten houdt in dat je aangeeft dat je inkoop- of verkoopfactuur is betaald. Hiervan wordt een boeking gemaakt in het dagboek dat je selecteert. Je kunt alleen een dagboek bank of dagboek kas selecteren welke niet is gekoppeld aan een bankrekeningnummer. Dus stel je hebt een bankrekeningnummer ingesteld bij kas en bank en hieraan staat een dagboek bank gekoppeld dan kun je dit dagboek niet selecteren om een betaling in te registeren. In dat dagboek bank kunnen bankafschriften alleen worden ingelezen door handmatig inlezen of via de bankkoppeling. 

Een factuur als betaald registreren

Ga naar het overzicht van je inkoop of verkoopfacturen, en klik op de regel van de factuur die je als betaald wilt registeren. Klik op de knop Betaling registreren. Selecteer het Dagboek waarin je deze betaling wilt registeren. Vul de gegevens in en klik op Opslaan.

Krijg je de melding bij het registreren van een betaling dat aan het gekozen dagboek een bankrekening is gekoppeld? Dan kun je de factuur alleen op betaald zetten door deze te koppelen aan de betaling. Volg dan dit stappenplan.

Privé betaling registreren (alleen mogelijk bij inkoopfacturen):
Je kunt ook aangeven dat een inkoopfactuur via privé is betaald. Deze optie is alleen beschikbaar als je grootboekrekeningen RGS gekoppeld zijn. Een voorbeeld van een privé rekening is: Grootboekrekening 651 (Privé storting firmant 1, met de functie 0 en een balans rekening). 

Als je administratie niet RGS is gekoppeld dan kun je een factuur alleen via een handmatige boeking in het dagboek memoriaal als privé betaald registreren. Lees hier hoe je dit kunt doen in SnelStart Web.

Was dit artikel nuttig?

Kcc-ja Kcc-nee