1. Financieel

Een factuur als privé registreren in SnelStart Web

Heb je een betaling voor een verkoopfactuur ontvangen via je je privé of een inkoopfactuur betaald uit je privé, lees dan hier hoe je dit kunt boeken in SnelStart Web.

Door het maken van een memoriaalboeking kun je zowel een inkoop als een verkoopfactuur als privé betaald registreren. In hoofdstuk 1 van dit stappenplan leggen we uit hoe je deze boeking kunt maken.

Is je administratie RGS gekoppeld dan kun je vanaf het pakket inStap via één druk op de knop een inkoopfactuur als privé betaald registeren (zie hoofdstuk 2). Is je administratie niet RGS gekoppeld? Lees dan in hoofdstuk 1 hoe je deze boeking handmatig kunt maken. 

1. Een factuur als privé betaald/ontvangen registreren via een memoriaalboeking

Vanaf het pakket inKaart kun je een memoriaalboeking maken waarin je een factuur als privé betaald kunt registreren. 

  1. Ga links in het overzicht naar Financieel en klik op Beginbalans en Memoriaal.
  2. Selecteer het Dagboek (tussenrekening) Memoriaal en klik op Nieuw om een nieuwe boeking te maken. 
  3. Vul in stap 1 de datum en de omschrijving in, bijvoorbeeld privé betaling factuur.
  4. Ga naar het veld Gekoppeld met en selecteer daar de betreffende inkoop of verkoopfactuur. De velden omschrijving en bedrag worden dan automatisch gevuld met de gegevens uit de factuur.
  5. Klik op het + teken om een nieuwe regel toe te voegen. Zet in het veld gekoppeld met de grootboekrekening privé storting en of opname. Dit is een balans rekening met de functie 0. De boeking ziet er dan als volgt uit. (In dit voorbeeld gaat het om een inkoopfactuur).
memoriaal boeking

2. Een inkoopfactuur als privé betaald registreren

Als je administratie RGS is gekoppeld dan kun je vanaf het pakket inStap via één druk op de knop een inkoopfactuur als privé betaald registreren. Dit kan niet met verkoopfacturen.

Selecteer de inkoopfactuur vanuit je inkoopoverzicht en klik op Betaling registreren. Je ziet daar de optie Privé betaling staan. Deze optie is alleen beschikbaar als je grootboekrekeningen RGS gekoppeld zijn. Een voorbeeld van een privé rekening is: Grootboekrekening 651 (Privé storting firmant 1, met de functie 0 en een balans rekening).
In de grootboekrekening die je selecteert wordt dan een boeking gemaakt en de factuur komt op betaald te staan. 

 

Was dit artikel nuttig?
Kcc-ja Kcc-nee