1. Financieel

Wat is Flow en hoe gebruik ik dit vanuit SnelStart?

Als boekhouder of accountant kun je via SnelStart meekijken met elke ondernemer die Flow gebruikt. In dit artikel lees je hier meer over.

Je kunt alleen vanuit SnelStart Web meekijken in de Flow van je klant. In dit artikel lees je hier alles over. 

1. Wat is Flow?

Waar mensen vroeger potjes hadden voor cashgeld, waarin ze spaarden voor de vakantie, de gasrekening en de boodschappen, is er nu een gedigitaliseerde versie van die potjes. Het heet Flow Your Money en voegt slimme mogelijkheden toe aan bankrekeningen.

Met Flow kun je automatisch sparen, budgetteren en beleggen. Het geeft het vertrouwen dat je genoeg overhoudt om de inkomstenbelasting te betalen, dat er altijd voldoende geld is om de btw af te dragen en je alle kosten kunt betalen. Zo weet je precies wanneer je als ondernemer die felbegeerde rode Ferrari (of nieuwe werkbus) wel kunt kopen. 

Als boekhouder of accountant kun je via SnelStart makkelijk meekijken met elke ondernemer die Flow gebruikt, en een online administratie bij SnelStart heeft (vanaf het pakket inOrde). Zo help je de ondernemer met advies op maat en kun je zelfs aan elk type ondernemer de juiste verdeling van het geld aanbieden. 

Met welke banken kun je gebruik maken van Flow?

Op de website van Flow kun je zien met welke banken je al gebruik kunt maken van Flow. Bij de Bunq en de Knab bank gebeurt dit het meest automatisch. Bankier je bij de Rabobank, ING en ABN Amro, dan kun je via Flow Salaris hopper gebruik maken van Flow. Hiermee vraag je naast je huidige Bank ook een zakelijk knab account aan. In dit artikel lees je daar alles over op de site van Flow. 

Op onze website hebben wij een overzicht over de Veelgestelde vragen. Klik hier om daar naar toe te gaan.

2. Waar kan ik binnen SnelStart meekijken in de Flow app van mijn klant?

Vanuit SnelStart kun je een klant uitnodigen om gebruik te maken van Flow en jou hierin te laten meekijken. Dit kan vanuit Mijn SnelStart. Ga naar onze website, www.snelstart.nl, en klik bovenin op Inloggen. Klik rechtsboven op je naam en ga naar Mijn SnelStart. Hier vind je de tegel van Flow.

Flow tegel2_b

Stap 1: Toestemming vragen aan je klant om mee te kijken

Linksonder zie je de tegel van SnelStart Flow staan. Klik hier op Administratie overzicht. Je ziet een overzicht van alle administraties waarvoor jij rechten hebt ontvangen. In de kolom Status zie je bij welke administraties je al kunt meekijken in de Flow app. Klik rechtsboven op Administratie koppelen om een klant uit te nodigen om samen Flow te gaan gebruiken en/of aan te vragen of je mee mag kijken. Selecteer de betreffende administratie en vul eventueel in aan wie de mail gericht is. Als je op Versturen klikt wordt er automatisch een mail verstuurd naar het mailadres dat in de administratie van de klant bij bedrijfsgegevens staat ingesteld. Je hoeft dus geen mailadres in te voeren.

De klant ontvangt een mail waarin staat hoe de Flow app geïnstalleerd kan worden (als dit nog niet is gedaan) en kan in de mail kikken op Meekijktoestemming verlenen. Nadat de klant dit heeft gedaan kun jij vanuit SnelStart meekijken. Dit kan vanuit het overzicht waarin je een administratie kunt koppelen. In de kolom Status staat dan "gekoppeld". Als je op een gekoppelde administratie klikt kun je meekijken in de ingestelde flows van die klant. De klant moet dus wel gebruiker zijn van Flow en dit zelf hebben ingericht. Dit gaat via de app van Flow en ligt buiten de ondersteuning van SnelStart. 

De klant kan de meekijktoestemming verlenen vanaf zijn/haar mobiel en middels een QR code vanaf een desktop. 

De toestemming om mee te kijken opzeggen
In de app van Flow kan de klant de toestemming weer ontkoppelen. 

Stap 2: Eigen templates maken voor je klanten

Als accountant kun je eigen templates maken voor verschillende groepen klanten. Deze templates staan in jouw overzicht en kun je delen met je klanten. Een template wil zeggen dat je het flow proces voor klanten kunt instellen. Er komt geld binnen en wat moet daarmee gebeuren? De klant hoeft alleen nog zelf de juiste rekeningnummers in te vullen om het proces te kunnen gebruiken. 

Een template maken
In het overzicht in Mijn SnelStart waar je een administratie kunt koppelen zie je rechtsboven Mijn templates staan. Klik hierop en kies + Nieuwe Flow om in 3 stappen een nieuwe template aan te maken.

In stap 1 geef je de conditie aan. Dat betekent dat je daar kunt instellen waar de flow aan moet voldoen om getriggerd te worden. Dus als er geld binnenkomt dan kun je via de blauwe velden triggers instellen wat er dan moet gebeuren.  

In stap 2 kun je nog een extra actie toevoegen. Dit kun je doen op basis van de triggers waaruit je kunt kiezen.

In stap 3 kun je de template een naam, omschrijving en een kleur geven en daarna Opslaan. Een voorbeeld van een Flow zie je hier:
Flow template_b-1

Zo kun je meerdere templates aanmaken voor verschillende klantgroepen. 

Een template versturen naar je klant
Open de template die je wilt versturen en klik rechtsonder op Deel. Selecteer in het volgende scherm de gekoppelde administratie van de klant met wie je deze template wilt delen. De ontvangende partij ontvangt in zijn/haar Flow app jouw verstuurde template. Hij/zij kan hier mee werken nadat de template is geaccepteerd. De klant hoeft dan alleen nog zelf de juiste rekeningnummers in te vullen om het proces te kunnen gebruiken. |
Voor vragen over deze inrichting in Flow kun je het beste contact opnemen met Flow.

Was dit artikel nuttig?

Kcc-ja Kcc-nee