Koppelen met SnelStart via de API

In SnelStart Web kun je via de API andere software koppelen met SnelStart in een online administratie. In dit artikel vind je hierover meer informatie.

 

 

 

1. Algemene informatie

Je kunt via de API koppelen met een online administratie van SnelStart. Wij maken de koppeling zelf niet. Om de koppeling tot stand te brengen heb je voor de softwarepartner een koppeling sleutel nodig. Dit is een unieke sleutel die hoort bij je online administratie. 

Wanneer je herstelpunt of back up terugzet en in deze administratie gaat verder werken dan moet de koppeling opnieuw worden geactiveerd. Bij een nieuwe administratie hoort namelijk een andere unieke koppeling sleutel. 

 

 

2. Een bestaande koppeling instellen via een sleutel
Bij de meeste softwarepartners moet de koppeling worden gemaakt via een koppeling sleutel. Ga naar Web en log in met je inloggegevens. Links in het overzicht zie je koppelingen staan. Ga hier naar toe en haal de betreffende koppeling tegel erbij. Dit is de tegel van de softwarepartner waarmee je wilt koppelen. Kies voor koppeling instellen. De sleutel wordt gegenereerd. Kopieer deze sleutel en plak de sleutel in het daarvoor bestemde veld in de applicatie/omgeving van de softwarepartner. Met het opslaan van de sleutel geef je de externe applicatie de mogelijkheid om de online administratie in SnelStart te benaderen. Wanneer het niet mogelijk is om een sleutel te genereren dan kan het zijn dat de koppeling gemaakt moet worden via Webhook. Dit is een ander proces. Meer informatie hiervoor lees je hieronder bij punt 3. 

 

koppelingssleutel ophalen API

 

 

3.  Een bestaande koppeling instellen via een webhook
Met sommige softwarepartners kan de koppeling niet worden gemaakt via een sleutel, maar gaat dit via webhook. Dit is een ander proces voor het maken van de koppeling. De koppeling met SnelStart moet dan gemaakt worden vanaf de site van de softwarepartner. Voor meer informatie hierover adviseren wij om contact op te nemen met de softwarepartner waarmee je SnelStart wilt koppelen.

 

 

4. Zelf een koppeling (laten) maken (voor ontwikkelaars)
Het is ook mogelijk om te kiezen voor de tegel Maatwerk. Hiermee kan een sleutel worden opgehaald voor maatwerkoplossing. Dit is van toepassing wanneer je een eigen koppeling wilt maken of laten maken en deze koppeling in eigen beheer houdt.

De tegel maatwerk kan gebruikt worden met de pakketten inZicht en inControle.

De API informatie en de aanmeldprocedure voor softwareontwikkelaars vind je op www.snelstart.nl/api. Voor vragen over de API kun je een mail sturen naar partner@snelstart.nl.

Voorbeeld code voor het communiceren met onze B2B API is te vinden op GitHub. De voorbeeld code laat zien hoe er verbinding gemaakt kan worden en hoe er met de verschillende REST resources geïnteracteerd kan worden. Deze code is te vinden op: https://github.com/SnelStartSoftware.

De code op GitHub is vrij te gebruiken en volledig open source. Hierbij nodigen we ontwikkelaars uit om deze code niet alleen te gebruiken, maar ook van commentaar te voorzien en zelfs verder uit te breiden.

  • Als een maatwerk of productiekoppeling door ons wordt gecertificeerd en goedgekeurd dan zal er éénmalig achteraf een bedrag van €250,- (ex btw) in rekening worden gebracht per afgegeven permanente sleutel.

  • Als een productiekoppeling wordt gecertificeerd dan geven wij een permanente productiesleutel af waarbij we €250,- (ex btw) in rekening brengen.
    De ontwikkelaar kan een ongelimiteerd aantal klanten op de productiesleutel laten werken.

  • Als een maatwerkkoppeling wordt gecertificeerd dan geven wij ook een permanente maatwerksleutel af, echter mag maar één enkele klant gebruik van deze maatwerksleutel en niet meerdere klanten zoals bij de productiekoppeling.

 

 


5. Als accountant een koppeling instellen

Wanneer je het pakket Accountant hebt dan is het mogelijk om een koppeling in te stellen met specifieke accountantssoftware voor al je online administraties.

Wil je een ondernemersoplossing koppelen aan je eigen kantooradministratie dan krijg je bij het leggen van de koppeling de melding dat niet de juiste licentie aanwezig is. Deze melding is onterecht. We verzoeken je in dit geval contact op te nemen met de afdeling Sales van SnelStart via telefoonnummer 0222-363062. We zullen je helpen om de koppeling met je eigen kantooradministratie te leggen.

Je kunt ook voor je klant een koppeling instellen. Bij het leggen van de koppeling wordt er gecontroleerd of de juiste minimale licentie aanwezig is bij deze klantadministratie. Klik hier voor de actuele minimale pakketeisen per oplossing.


Was dit artikel nuttig?

Kcc-ja Kcc-nee