1. Financieel

Rapportages in SnelStart Web

Vanaf het pakket inStap kun je aantal financiële rapportages inzien. In dit artikel lees je welke dit zijn.

In SnelStart Web zijn een aantal financiële rapportages beschikbaar.
Wil je meer en uitgebreidere rapportages? Deze zijn alleen beschikbaar in SnelStart 12. Klik hier om naar een overzicht daarvan te gaan. 

Rapportages in SnelStart Web

1. Het financiële dashboard

Dit dashboard is beschikbaar vanaf het pakket inStap. Klik links in het menu op Financieel en ga naar Dashboard. Hier zie je verschillende tegels en grafieken die bestaan uit de volgende financiële rapporten:

 • Saldo bank en kas
 • Openstaande verkoopfacturen
 • Gemiddelde betalingstermijn
 • Openstaande inkoopfacturen
 • Btw-aangifte
 • Omzet (dit wordt in een netto bedrag getoond)
 • Resultaat (dit wordt in een netto bedrag getoond)
 • Openstaande offertes
 • Vervallen verkoopfacturen

Je kunt op de tegel klikken voor een uitgebreid overzicht. 

Waaruit bestaat de omzet?

Deze omzet bestaat uit: 

 1. Alle gefactureerde bedragen in het dagboek verkopen
 2. Alle boekingen in alle andere dagboeken waarbij geboekt is op een grootboekrekening met een omzetfunctie. Dat zijn de volgende functies: 10, 11, 12, 13, 80 ,81, 84, 88, 91, 92, 93, 94, 95 of 96.

Alleen bovenstaande boekingen worden in deze omzet meegenomen. Heb je zelf een omzetrekening aangemaakt met de functie 0? Dan wordt deze omzet alleen meegenomen als deze boeking is gemaakt in het dagboek verkoop. Boek je hierop vanuit een ander dagboek dan wordt de omzet hierin niet meegenomen. Deze omzet zie je wel terug op de kolommenbalans als de omzetrekening een Winst&Verlies rekening is. 

Overzicht verkoopfacturen, inkoopfacturen en offertes
Door links in het menu te gaan naar Facturen, Inkopen of Offertes zie je daar ook verschillende overzichten. Je kunt bijvoorbeeld zoeken naar alleen de openstaande facturen of juist alleen de vervallen facturen etc.

2. De balans en resultaat

Dit overzicht is beschikbaar vanaf het pakket inKaart. Klik links in het menu op Financieel en ga naar Balans en resultaat. Hier vind je een overzicht van je balans en resultaat. Je kunt dit ook rubriceren. Dit kan ook gerubriceerd worden. Door op een balans- of resultaatrekening te klikken kun je direct naar de naar de boekingen die daarbij horen. 

Je kunt dit overzicht afdrukken door op de pagina te staan en op je rechtermuisknop te klikken. Kies dan voor Afdrukken.

3. Buitenlandse Btw (OSS)

Als je factureert naar particuliere klanten binnen de EU met buitenlandse btw dan zie je dat in dit overzicht terug. Dit kan alleen als je administratie hierop is ingericht. Klik hier om naar het stappenplan te gaan dat daarover gaat. Dit overzicht is beschikbaar vanaf het pakket inKaart. 

4. Rapporten

Als je het pakket Accountant hebt dan kun je gebruik maken van het onderdeel Rapporten. Hiermee kun je financiële rapportages maken. Klik hier om naar een uitgebreid stappenplan over rapporten te gaan.