Standaard e-mailtekst aanpassen in SnelStart Web

Als je een e-mail verstuurt vanuit Web kun je gemakkelijk de standaard e-mailtekst aanpassen en personaliseren. In dit artikel leggen we uit waar je dit kunt doen.

Personaliseren van de e-mail

Je kunt de standaard tekst van het e-mailbericht aanpassen. Dit kun je doen tijdens de laatste stap bij het maken van een factuur of offerte (stap 4). Klik in stap 4 rechtsboven op Standaard e-mail. Daar is het mogelijk om de standaard tekst aan te passen en te personaliseren. De aangepast tekst zal vervolgens bij alle verstuurde mails worden meegenomen. 

Door het toevoegen van tags is het mogelijk variabele informatie (zoals bijvoorbeeld het factuurnummer of een naam) toe te voegen in het bericht. Dit hoeft dan niet meer handmatig te worden gedaan. Klik op de optie Tag toevoegen om een tag toe te voegen.

Logo toevoegen
Je kunt ook je logo toevoegen in het e-mailbericht. Als eerst moet je het gewenste logo selecteren. Dit doe je door te klikken op Tag toevoegen → Logo instellingen. Selecteer het gewenste logo vanaf je computer. Klik daarna weer op Tag toevoegen → Logo.  Zet de tag lopen op de plek in de mail waar je het logo wilt hebben.

Een standaard bijlage toevoegen
Om een standaard bijlage aan het e-mailbericht toe te voegen klik je op +Bestand toevoegen. Het is dan mogelijk om een bijlage vanaf je computer te selecteren. Deze bijlage zal dan standaard in elk e-mailbericht worden mee verstuurd.

E-mailbericht van een betalingsherinnering
De standaardtekst van een betalingsherinnering kan ook worden aangepast. Ga naar het Factuuroverzicht en open de factuur. Kies voor Herinnering en klik rechtsboven op Standaard e-mail.  


Was dit artikel nuttig?

Kcc-ja Kcc-nee