Wat is Factuur Financiering en hoe gebruik ik dit?

Vanuit SnelStart Web kun je een factuur aanmelden voor Factuur Financiering bij de Rabobank. In dit artikel leggen we uit wat dit inhoudt.

Factuur Financiering kan alleen worden aangevraagd vanuit SnelStart Web. Je wordt dan doorverwezen naar de site van de Rabobank. Je hoeft hiervoor geen klant bij de Rabobank te zijn. Bankier je bij de ING, ABN AMRO, Knab, Triodos, SNS, ASN of de Regiobank dan kun je ook gebruik maken van Factuur Financiering. In dit artikel lees je verder hoe dit werkt. 


1. Wat is Factuur Financiering door de Rabobank?

Factuur Financiering is een kortlopende lening voor bedrijven bij de Rabobank.
Vanuit SnelStart kun je een factuur hiervoor aanmelden. Hierdoor wordt deze factuur direct betaald door de Rabobank. Nadat je je factuur hebt aangemeld voor Financiering ontvang je, na contractondertekening, binnen 24 uur het factuurbedrag min het rentebedrag op je zakelijke bankrekening. Je verpandt de vordering op je factuur aan de Rabobank als zekerheid. Zo kun je direct beschikken over het geld voor jouw dagelijkse bedrijfsvoering.

Je lost de Factuur Financiering af zodra jouw klant heeft betaald op jouw bankrekening. Dit doe je zelf door het bedrag online af te lossen in je Rabobank internetbankierenomgeving.
Doe je dit niet, bijvoorbeeld omdat jouw klant niet op tijd heeft betaald?
Dan boekt de Rabobank het bedrag automatisch van jouw bankrekening af.
Je kunt van deze optie ook gebruik maken als je bankiert bij de ING en de ABN Amro. 

De voorwaarden en alle informatie over Factuur Financieren lees je op de site van de Rabobank. Als je verdere vragen hierover hebt dan adviseren wij je om hierover contact op te nemen met de Rabobank. 

2. Hoe kan ik een factuur aanmelden voor Factuur Financiering?

Vanuit SnelStart Web kun je een factuur aanmelden voor Factuur Financiering.
Ga naar je Factuuroverzicht. Selecteer de regel van de betreffende factuur en klik op de knop Financieren. Je wordt nu doorverwezen naar de site van de Rabobank om het aanvraagproces te starten. 

Lees hier de veelgestelde vragen hierover. 

 

Was dit artikel nuttig?

Kcc-ja Kcc-nee