1. Kas en Bank

De ING bankkoppeling

Vanaf het pakket inOrde kun je een automatische bankkoppeling met je zakelijke ING rekening maken. In dit artikel lees je hoe dit werkt.

Als je een bankkoppeling hebt dan worden de bij en afschrijvingen van je zakelijke bankrekening automatisch in je administratie gezet. 

De bankkoppeling kan worden aangevraagd vanaf het pakket inOrde en kan alleen voor online administraties. Het is niet mogelijk om de bankkoppeling aan te vragen met een oud boek of nota pakket. Een extra gebruiker kan de koppeling ook aanvragen. 

Heb je het pakket inOrde of het pakket inStap, dan is het noodzakelijk dat je accountant toegang heeft tot je administratie. De accountant zorgt namelijk dat het bankrekeningnummer in je administratie wordt ingesteld en dat de ingelezen bankmutaties worden verwerkt. Daarna kun je de koppeling zelf aanvragen. 

Je kunt geen bankkoppeling aanvragen voor je spaarrekening als dit nummer geen eigen IBAN heeft. Je kunt wel een koppeling met je zakelijke g-rekening maken.

Let op: De ING brengt kosten in rekening voor de koppeling. Meer informatie over deze kosten en de bankkoppeling lees je op deze site van de ING.

1. De bankkoppeling aanvragen

  1. Ga naar onze website, www.snelstart.nl en klik bovenin op Inloggen. Log hier in en open je administratie. Ga links in het overzicht naar koppelingen. Let op: heb je het pakket inOrde dan vind je Koppelingen door rechtsboven op het poppetje te klikken.
  2. Ga naar de koppelingstegel van de ING. Je vindt deze tegel door in de zoekbalk in te typen Bankafschriften inlezen. Selecteer de tegel en klik op Aanvragen.
  3. Je wordt doorverwezen naar website van de ING. Klik op Koppeling aanvragen/wijzigen en log in bij Mijn ING.
  4. Selecteer het pakket SnelStart en klik op de oranje knop voor Aanvragen/Wijzigen. Je wordt automatisch doorverwezen naar de omgeving van SnelStart. Hier moet je een aantal stappen doorlopen. Let op: Ergens in de stappen moet je het bankrekeningnummer selecteren waarvoor je een koppeling wilt aanvragen. Heb je al een bankkoppeling met een ander rekeningnummer dan moet je dit nummer ook weer selecteren. Ook als dit nummer in een andere online administratie staat. 
  5. Als je de stappen hebt doorlopen ga je automatisch weer terug naar de internetbankieren-omgeving van je bank.
  6. Hier kun je de gegevens van je zakelijke rekening controleren. Als alles goed staat vink je aan dat je akkoord gaat met de Voorwaarden Koppeling Boekhoudpakketten. Je moet dit bevestigen bij de ING. Nadat dit is bevestigd is de koppeling actief. De mutaties zullen vanaf de volgende dag worden ingelezen. 

De bankkoppeling opheffen
De bankkoppeling kan worden opgeheven op de site van de bank.

Je spaarrekening van de ING koppelen
Het is niet mogelijk om ook een koppeling aan te vragen voor je spaarrekening als dit nummer hetzelfde is als je bankrekening. Neem voor verdere vragen hierover contact op met de ING.

Meerdere abonnementen bij SnelStart en 1 bankaccount
Nee dat gaat niet lukken. Elke keer als je een nieuwe bankkoppeling wilt aanvragen moet je alle bankrekeningnummers selecteren waarvoor je een bankkoppeling wilt hebben. Je moet dan dus ook de rekeningnummers selecteren waarvoor al een koppeling actief is. Als je dat niet doet vervallen die koppelingen.  Als je meerdere SnelStart abonnementen hebt en maar 1 inlog bij de bank ontstaat hier een probleem. Je kunt dan niet alle nummers selecteren omdat bepaalde rekeningnummers horen bij een administratie van een ander SnelStart abonnement.

Was dit artikel nuttig?

Kcc-ja Kcc-nee