1. Kas en Bank

De Triodos bankkoppeling

Vanaf het pakket inOrde kun je een automatische bankkoppeling met je zakelijke Triodos rekening maken. In dit artikel lees je hoe dit werkt.

De bankkoppeling kan worden aangevraagd vanaf het pakket inOrde en kan alleen voor online administraties.

Heb je het pakket inOrde of het pakket inStap, dan is het noodzakelijk dat je accountant toegang heeft tot je administratie. De accountant zorgt namelijk dat het bankrekeningnummer in je administratie wordt ingesteld en dat de ingelezen bankmutaties worden verwerkt. Daarna kun je de koppeling zelf aanvragen. 

De Bankkoppeling aanvragen

  1. Open je online administratie in SnelStart Web (web.snelstart.nl) en ga links in het overzicht naar Koppelingen. Heb je het pakket inOrde dan vind je Koppelingen door rechtsboven op het poppetje te klikken.
  2. Selecteer de koppelingstegel van de Triodos en klik op Aanvragen.
  3. Klik vervolgens op Vraag nu de bankkoppeling aan. Je wordt doorverwezen naar de website van de Triodos.
  4. Klik rechtsboven op Inloggen en log in in je internetomgeving.
  5. Klik op Overzichten en ga naar Boekhoudkoppelingen. Selecteer het pakket SnelStart en klik op Aanvragen/Wijzigen. Je wordt doorverwezen naar de omgeving van SnelStart. Hier moet je een aantal stappen doorlopen. Let op: Ergens in de stappen moet je het bankrekeningnummer selecteren waarvoor je een koppeling wilt aanvragen. Heb je al een bankkoppeling met een ander rekeningnummer dan moet je dit nummer ook weer selecteren. Ook als dit nummer in een andere online administratie staat. 
  6. Als je deze stappen hebt doorlopen ga je automatisch weer terug naar de internetbankieren-omgeving van je bank. Klik op Autoriseren en doorloop de stappen. De koppeling is nu actief en de transacties worden vanaf de volgende dag ingelezen.

De bankkoppeling opheffen
De bankkoppeling kan worden opgeven op de site van de bank.