Een factuur wijzigen of verwijderen in SnelStart Web

In SnelStart Web kun je een factuur wijzigen en de laatste gemaakte factuur verwijderen.

Heb je een factuur gemaakt maar moet deze later nog worden aangepast of verwijderd? Dan kun je dit doen in SnelStart Web. In dit artikel lees je hoe je dit kunt doen. 

In SnelStart 12 kun je een factuur ook wijzigen of verwijderen. Klik hier voor het stappenplan daarvan. 

1. Een factuur wijzigen

Je kunt een factuur alleen wijzigen als deze nog open staat. Is er al een betaling gekoppeld aan de factuur dan moet de betaling er eerst vanaf worden gehaald. 

De betaling eraf halen:

Ga links in het overzicht naar Kas en Bank. Selecteer de betaling waaraan de factuur is gekoppeld, klik op Wijzigen en klik op Verder. Klik op het kruisje om het factuurnummer weg te halen. De betaling kun je dan tijdelijk boeken op Onbekende betalingen, klik tot slot op Opslaan. De factuur staat nu weer open en kan worden gewijzigd.

Als de factuur in SnelStart 12 is gemaakt en daar ook is gekoppeld aan de betaling dan kun je de betaling alleen in SnelStart 12 eraf halen. In dit stappenplan lees je hoe dit werkt. 

De factuur wijzigen:

Ga links in het overzicht naar Facturen → Factuuroverzicht. Selecteer de factuur en klik op Wijzigen. Breng de gewenste wijziging aan. Klik op Verder gaan en kies de manier hoe je de factuur wilt verzenden (via E-mail, als E-factuur of Alleen Opslaan).

Let op:
Facturen die zijn gemaakt in SnelStart 12 kun je niet wijzigen in SnelStart Web.

2. Een factuur verwijderen

Alleen de laatste gemaakte factuur kan worden verwijderd. De factuur kan niet worden verwijderd als deze is gekoppeld aan een betaling. Haal de factuur dan eerst van de betaling af. (zie punt 3). Ga naar Facturen → Factuuroverzicht. Selecteer de betreffende factuur en klik op verwijderen.

Was dit artikel nuttig?

Kcc-ja Kcc-nee