Een kostenplaats toevoegen in SnelStart Web

Vanaf inZicht kun je in SnelStart Web een kostenplaats toevoegen bij het inboeken van een inkoopfactuur. In dit artikel lees je hoe dit werkt.

Op dit moment kan een kostenplaats in SnelStart Web alleen bij een inkoopboeking worden toegevoegd. Het is nog niet mogelijk om een kostenplaats ook bij een verkoopboeking toe te voegen. In SnelStart 12 is dit wel mogelijk. 

1. Een kostenplaats toevoegen

Stap 1: de kostenplaatsen instellen in SnelStart 12
Voordat een inkoopfactuur in SnelStart Web gekoppeld kan worden aan een kostenplaats moeten er een aantal instellingen in SnelStart 12 worden gedaan. De kostenplaatsen moet worden aangemaakt en bij de grootboekrekening, waarop de inkoopfactuur wordt geboekt, moet zijn aangegeven dat kostenplaatsen verplicht of niet verplicht is. Lees hier hoe je dit kunt instellen.  

Stap 2: de kostenplaats koppelen aan de inkoopboeking
Nadat de kostenplaatsen zijn ingesteld in SnelStart 12 kan er een kostenplaats worden toegevoegd aan de inkoopboeking in SnelStart Web.

Ga naar je inkoopoverzicht en selecteer de inkoopfactuur waaraan de kostenplaats moet worden toegevoegd. Klik op Controleren of Wijzigen. In Stap 1 kun je de basisgegevens controleren en klik daarna op Naar stap 2. In Stap 2 is het mogelijk om een kostenplaats toe te voegen. Zie afbeelding hieronder:
kostenplaats_b

Zie je geen optie om een kostenplaats toe te voegen dan is er op de gekozen grootboekrekening  (in de afbeelding hierboven is dat de grootboekrekening inkopen hoog tarief) niet ingesteld dat kostenplaatsen verplicht of niet verplicht is. Dat is de instelling die je in SnelStart 12 moet doen, zie stap 1 van dit artikel voor meer informatie hierover.


Was dit artikel nuttig?

Kcc-ja Kcc-nee