Melding: Uw administratie is niet goed om een bon of factuur te kunnen toevoegen.

In SnelStart Web kun je bovenstaande melding krijgen bij het inlezen van een bon of factuur. Dit komt omdat dan niet de juiste grootboekrekeningen in je administratie staan. In dit artikel leggen we dit verder uit.

1. Wat is de melding en wat houdt dit in?

Wil je een bon of factuur inlezen en krijg je onderstaande melding? Dan staan nog niet de juiste grootboekrekeningen met functies in je administratie om een bon of factuur in te kunnen lezen. In dit artikel staan welke grootboekrekeningen in je administratie moeten staan, en hoe je deze kunt toevoegen als ze er nog niet in staan. 
De melding ziet er zo uit:
"Uw administratie is niet goed ingericht om een bon of factuur te kunnen toevoegen."

SF000002484_afbeelding_001

Hoe kan ik dit oplossen?

Hieronder zie je een schema van de grootboekrekeningen met functies die in de administratie moeten staan. Vooral de functie is van belang. Het nummer van de grootboekrekening mag afwijkend zijn van het schema dat je hieronder ziet. We leggen je uit hoe je de ontbrekende nummers in de administratie kunt zetten. 

RGS- bon toevoegen 17-2

De ontbrekende grootboekrekeningen toevoegen

De rekeningen toevoegen in SnelStart Web
Heb je het pakket inKaart of hoger dan kun je de ontbrekende grootboekrekeningen toevoegen in SnelStart Web. Heb je het pakket inOrde of inStap dan kan de accountant dit voor je doen.
Ga links in het overzicht naar Grootboeken. Hier zie je een overzicht van al je grootboekrekeningen. Klik op de kolom Functie om de functies op volgorde te krijgen. Zo kun je controleren welke functies van het schema hierboven ontbreken in jouw administratie. Klik bovenin op + Nieuwe grootboekrekening om de ontbrekende rekening toe te voegen met de juiste functie. In dit artikel lees je meer over de functies van grootboekrekeningen. 

De rekeningen toevoegen in SnelStart 12
Je kunt de grootboekrekeningen ook toevoegen in SnelStart 12. Ga daar naar het tabblad Boekhouden → Grootboekrekeningen → Nieuw om een nieuwe grootboekrekening aan te maken. Vul in het veld Rekeningnummer het nummer in van de nieuwe grootboekrekening. In het veld Omschrijving zet je de naam van de grootboekrekening. Kies de juiste functie van de grootboekrekening. Maak de keuze voor een balansrekening of een Verlies- & Winstrekening en klik op Opslaan.

Lees hier meer over grootboekrekeningen. Was dit artikel nuttig?

Kcc-ja Kcc-nee