Melding: administratie niet goed ingericht voor bon toevoegen

Als je in SnelStart Web een bonnetje of een inkoopfactuur wilt uploaden dan kun je de onderstaande melding op je scherm krijgen.

"Uw administratie is niet goed ingericht om een bon of factuur te kunnen toevoegen."

SF000002484_afbeelding_001

 

Oorzaak
De oorzaak van deze melding is dat in het rekeningschema in je administratie één of meerdere noodzakelijke grootboekrekeningen niet aanwezig zijn.

Oplossing: bij samenwerking met accountant (SamenOp)
Heeft jouw administratie- of accountantskantoor je aangemeld via SamenOp en werk je uitsluitend via SnelStart Web, dan kan jouw kantoor de benodigde grootboekrekeningen voor je aanmaken. Na het aanmaken van de grootboekrekening(en) krijg je de melding niet meer en kun je jouw bonnetjes en/of inkoopfacturen wel uploaden.

Oplossing: grootboekrekeningen aanmaken in SnelStart 12
De ontbrekende grootboekrekening(en) moeten worden aangemaakt in SnelStart 12. Dit kun je zelf doen of door jouw administratie- of accountantskantoor laten doen. De volgende rekeningen moeten aanwezig zijn:

RGS- bon toevoegen 17-2

 

De ontbrekende grootboekrekeningen aanmaken
Ga in SnelStart 12 naar het tabblad Boekhouden → Grootboekrekeningen → Nieuw om een nieuwe grootboekrekening aan te maken. Vul in het veld Rekeningnummer het nummer in van de nieuwe grootboekrekening. In het veld Omschrijving zet je de naam van de grootboekrekening. Kies de juiste functie van de grootboekrekening. Maak de keuze voor een balansrekening of een Verlies- & Winstrekening en klik op Opslaan.

Rekeningnummer en omschrijving kunnen afwijken. De vijf genoemde functies moeten beslist aanwezig zijn.Was dit artikel nuttig?

Kcc-ja Kcc-nee