Extra gebruikers in SnelStart Web

In dit artikel lees je meer over het toevoegen van een extra gebruiker in SnelStart Web

Standaard zit bij je SnelStart account één gebruiker inbegrepen. Dit is het e-mailadres waarmee je inlogt in het SnelStart (de hoofdgebruiker). Daarnaast kun je extra gebruikers aanmaken, waardoor je tegelijk in SnelStart kan werken. 

Je kunt een extra gebruiker de rol Standaard of Beheerder geven.
In SnelStart Web kun je alleen een extra gebruiker met de rol Standaard toevoegen.
Wil je een extra gebruiker met de rol Beheerder toevoegen, voeg de gebruiker dan toe in SnelStart 12. In deze versie kun je ook de rechten van een extra gebruiker verder uitsplitsen. Lees hier alles over de mogelijkheden van extra gebruikers in SnelStart 12. 

1. Een standaard gebruiker toevoegen in SnelStart Web

Voor extra gebruikers worden kosten berekend. De hoogte van deze kosten zijn afhankelijk van het pakket wat je hebt, en worden maandelijks achteraf gefactureerd.


 • inStap: €2,50 per extra gebruiker
 • inKaart: €3,75 per extra gebruiker
 • inBalans: €6,00 per extra gebruiker
 • inZicht: €9,50 per extra gebruiker
 • inControle: €12,50 per extra gebruiker
 • Accountant: €6,00 vanaf de 3e gebruiker. De eerste gebruiker is het e-mailadres van de hoofdgebruiker. De tweede gebruiker is gratis en vanaf de 3e gebruiker wordt er €6,00 per maand in rekening gebracht.

Let op: met het pakket inOrde kun je geen extra gebruikers aanmaken.

Als je gebruik maakt van SnelStart 12 plus dan gelden bovenstaande kosten ook voor een extra gebruiker. Deze kosten zijn naast de standaard kosten voor het gebruik van SnelStart 12 plus. Lees hier meer over SnelStart 12 plus. 

Een standaard gebruiker toevoegen

 1. Open je administratie in SnelStart Web en klik rechtsboven op het poppetje. 
 2. Ga naar Mijn SnelStart. Hier zie je een overzicht van jouw gegevens. Links in dit overzicht zie je de tegel Gebruikers staan. Hier zie je het aantal extra gebruikers wat je hebt. Door te klikken op Gebruikers beheren kun je een nieuwe gebruiker toevoegen of een bestaande gebruiker wijzigen.
 3. Klik bovenin op +Nieuwe gebruiker om een nieuwe gebruiker toe te voegen. Deze gebruiker krijgt de rol Standaard. Hieronder zie je een overzicht van het verschil tussen een standaard en beheerder gebruiker. 
  RECHTEN JUISTE
  *Tenzij de toegang tot de administratie is geblokkeerd door de eigenaar. De standaard gebruiker ziet de administratie dan niet in de lijst. Als een extra gebruiker met beheerdersrechten geblokkeerd is in een administratie dan ziet hij/zij deze administratie wel, maar krijgt bij het openen een Fase 7 foutmelding.
 4. Na het opslaan ontvangt de gebruiker een email om het wachtwoord in te stellen. Daarmee kan de gebruiker inloggen in SnelStart. De nieuwe gebruiker heeft automatisch toegang tot de administraties die onder jouw account hangen. Dat zijn de administratie waarvan jij eigenaar bent. Uitzondering: De administraties die voor deze gebruiker zijn geblokkeerd. Dit kun je in SnelStart 12 doen. Lees meer hierover in de stap hieronder.
 5. Wil je dat deze gebruiker de rol beheerder krijgt i.p.v. standaard? Of wil je andere rechten instellen bij deze gebruiker? Dit kun je alleen in SnelStart 12 doen. In SnelStart Web kun je een nieuwe gebruiker aanmaken die de rol standaard krijgt, maar extra rechten of instellingen voor deze gebruiker kun je alleen in SnelStart 12 doen. Lees hier het stappenplan van SnelStart 12 waarin dit verder staat uitgelegd. 

Een extra gebruiker wijzigen

In dit overzicht kun je de persoonsgegevens van de extra gebruiker wijzigen.
Je kunt niet het e-mailadres wijzigen. Als dat gewijzigd moet worden dan moet je gebruiker verwijderen en opnieuw aanmaken met het nieuwe emailadres.

Een extra gebruiker verwijderen

Je kunt de extra gebruiker verwijderen door op de gebruiker te klikken en te kiezen voor Verwijderen. Dit kan niet bij de hoofdgebruiker van het account. 


 

Was dit artikel nuttig?

Kcc-ja Kcc-nee