Een factuur maken in SnelStart Web

Vanaf inStap kun je in Web een factuur maken en direct versturen. Meer informatie hierover vind je in dit artikel.

Een factuur maken

Ga links in het overzicht naar Facturen en klik bovenin op + Nieuwe factuur. In 4 stappen is het mogelijk om de factuur te maken en te versturen. 

Stap 1: Selecteer de klant voor wie de factuur is of klik op + Nieuwe klant om een nieuwe klant aan te maken.

Stap 2: Hier worden de factuurdatum, order/leverdatum en betalingstermijn automatisch gevuld. Controleer deze gegevens en klik op Dit klopt zo. Eventueel kan er ook nog een orderreferentie worden toegevoegd.

Stap 3: In stap 3 kunnen de orderregels worden opgemaakt. Vul het aantal in en in het veld omschrijving kan het artikel worden opgehaald of kies voor + nieuw artikel om een nieuw artikel aan te maken. Klik op het grote plus teken om een nieuwe orderregel toe te voegen. 

Factuur opslaan als concept
In stap 3 kun je kiezen voor Tussentijds opslaan. De factuur is daarna terug te vinden in Concepten(orders). Dit vind je links in het overzicht bij Facturen. Vanuit daar kun je de factuur later afhandelen of eventueel verwijderen.

Alleen tekst
Wil je alleen tekst in de orderregel? Dat is mogelijk.  Laat het veld aantal leeg en begin in het veld omschrijving met het typen van de tekst. Kies de optie gebruik als omschrijving. Deze optie komt automatisch naar voren tijdens het typen. 

Lege regel
Wanneer je een lege regel tussen de orderregels wilt laat dan het veld aantal en omschrijving leeg en maak een nieuwe regel aan door op het grote plus teken te klikken.

Btw instellingen
Rechtsboven staat de optie Btw-instellingen. Hier kun je kiezen voor inclusief btw, exclusief btw of Btw verlegd. 

Korting
Door te klikken op +korting toevoegen is het mogelijk om een kortingspercentage over de hele factuurbedrag te geven. Een korting kan niet per regel worden gegeven.

In stap 4: In deze stap kun je de factuur direct per mail versturen of kiezen voor alleen Opslaan. In deze stap kun je ook de tekst van het mailbericht aanpassen en of bijlages toevoegen. Deze tekst kan ook standaard worden aangepast. Klik hier voor een stappenplan hierover.

Alleen opslaan
Wanneer je kiest voor de optie Alleen opslaan dan komt de factuur in je factuuroverzicht te staan. Vanuit daar kun je alsnog de factuur versturen naar de klant. Meer weten over dit onderwerp?

De factuuropmaak in SnelStart Web
Een herinnering versturen
Een factuur wijzigen of verwijderen