1. Kas en Bank

De Rabobank bankkoppeling

Vanaf het pakket inOrde kun je een bankkoppeling maken met je rekeningnummer bij de Rabobank. In dit artikel lees je hoe dit werkt.

Als je een bankkoppeling hebt dan worden de bij en afschrijvingen van je zakelijke bankrekening automatisch in je administratie gezet. 

De bankkoppeling kan worden aangevraagd voor lokale administraties vanaf het pakket inKaart en voor online administraties vanaf het pakket inOrde. Het is niet meer mogelijk om de bankkoppeling aan te vragen met een oud boek of nota pakket.

Heb je het pakket inOrde of het pakket inStap, dan is het noodzakelijk dat je accountant toegang heeft tot je administratie. De accountant zorgt namelijk dat het bankrekeningnummer in je administratie wordt ingesteld en dat de ingelezen bankmutaties worden verwerkt. Daarna kun je de koppeling zelf aanvragen. 

Bij de Rabobank moet je het pakket Rabobank Internetbankieren Professional (Rib Pro) hebben om een bankkoppeling aan te kunnen vragen. Als je zakelijke spaarrekening een apart IBAN nummer heeft, dan kun je voor dit rekeningnummer ook een bankkoppeling aanvragen

De bankkoppeling aanvragen

Dit stappenplan is alleen van toepassing voor administraties die online staan. Staat je administratie lokaal, klik dan hier. Je volgt dan het stappenplan om de koppeling aan te vragen vanuit SnelStart 12 (mogelijk vanaf het pakket inKaart).

Bij de Rabobank moet je het pakket Rabobank Internetbankieren Professional (Rib Pro) hebben om een bankkoppeling aan te kunnen vragen

 1. Ga naar onze website, www.snelstart.nl en klik bovenin op Inloggen. Log in en open je administratie. 
 2. Heb je het pakket inOrde of inStap, dan moet je accountant eerst je bankrekeningnummer hebben toegevoegd. Dit kun je zelf niet doen. Controleer bij Kas en bank of je rekeningnummer daar staat. Als dat zo is dan kun je verder naar stap 4.
 3. Heb je het pakket inKaart of hoger en staat je bankrekeningnummer nog niet in je administratie, voeg deze dan toe. Ga links in het overzicht naar Kas en bank en klik op Nieuw. Vul de gegevens in en klik op Opslaan. Er verschijnt een melding dat het mogelijk is om een bankkoppeling aan te vragen. Klik op Koppel je bankrekening en klik nogmaals op Vraag nu de bankkoppeling aan. Je wordt doorverwezen naar de website van de Rabobank. Ga verder naar stap 5. 
  Rabokoppeling_b
 4. Staat je bankrekeningnummer al in je administratie dan kan de koppeling worden aangevraagd vanuit Koppelingen. Ga links in het overzicht naar Koppelingen (heb je het pakket inOrde dan vind je Koppelingen door rechtsboven op het poppetje te klikken). Ga naar de tegel van de Rabobank. Klik op Aanvragen en klik nogmaals op Vraag nu de bankkoppeling aan. Je wordt doorverwezen naar de website van de Rabobank.
 5. Log in op de website van de Rabobank en klik bovenin op Betalen en Sparen. Let op: Zie je dit scherm niet, dan kan dat komen doordat je in een vernieuwde omgeving van de bank zit. Hierin is het nog niet mogelijk om de koppeling aan te vragen. Klik rechtsboven op Profiel en dan op de link: Naar oude internetbankieren. Je komt dan weer in de oude omgeving terecht. 
  15
 6. Kies links in het menu voor Online boekhoudpakket en klik vervolgens op Instellingen.
  Let op: Zie je dit niet staan? dan kan dat komen doordat je niet het pakket Rabobank internetbankieren Professional (Rib Pro) hebt. De bank stelt dit pakket verplicht voor het maken van een boekhoudkoppeling. Neem voor vragen hierover contact op met de bank.
  16 
 7. Selecteer bij de optie Boekhoudpakket voor SnelStart en klik op Rekeningen onderhouden. 
  17
 8. Je wordt doorverwezen naar de omgeving van SnelStart. Hier moet je nog 4 stappen doorlopen.
  Let op: Klik bij alle rekeningnummers waarvoor je een koppeling wilt aanvragen, of al had, op Ja. Dus stel je hebt in deze administratie of in een andere online administratie al een bankkoppeling met een ander rekeningnummer, dan moet je dit nummer nu ook weer selecteren. Uitzondering: heb je al een bankkoppeling met een rekeningnummer in een administratie die lokaal staat dan moet je dit nummer nu niet selecteren. 
 9. Klik vervolgens op Doorgaan. Geef hier per rekeningnummer aan welke online administratie daar bij hoort.  
 10. Controleer de gegevens en klik op Verder. Klik vervolgens op Bevestigen om de aanvraag binnen SnelStart te bevestigen. Als laatste stap moet de koppeling worden bevestigd bij de bank. Let op: indien er bij de Rabobank een foutmelding verschijnt, dan kan dit te maken hebben met je cookie instellingen. In dat geval moet je de laatste stap doorlopen in een incognito venster. Voor vragen hierover kun je contact opnemen met onze helpdesk of de Rabobank.
 11. De koppeling is nu geactiveerd. Vanaf de eerst volgende dag zullen de mutaties automatisch in de nacht worden ingelezen.

De bankkoppeling opheffen
De bankkoppeling kan worden opgeheven op de site van de bank. 


Was dit artikel nuttig?

Kcc-ja Kcc-nee