Starten in SnelStart Web

SnelStart Web is onze online omgeving. Vanaf je internetbrowser kun je inloggen en in je administratie werken.

In dit stappenplan nemen we je mee door de eerste stappen om te kunnen werken in SnelStart Web.

Inloggen
Nadat je bent aangemeld vanaf onze website kun je gaan starten met het werken in SnelStart Web. Je ontvangt een mail van ons waarmee je een wachtwoord kunt aanmaken. Je emailadres is je gebruikersnaam. Met deze gegevens kun je inloggen in SnelStart Web. Dit gebeurt automatisch vanuit de mail. Je kunt ook naar onze website gaan, www.snelstart.nl. Klik rechtsboven op Inloggen. 

Een administratie toevoegen
Als je voor de eerste keer bent ingelogd kun je direct een administratie toevoegen. Dat wordt de administratie waarin je kunt werken.

Je bedrijfsgegevens invoeren
Om goed van start te gaan moeten je eigen bedrijfsgegevens worden ingevoerd in je administratie. Dit is belangrijk omdat deze gegevens ook op je factuur komen te staan.

Een accountant koppelen/rechten geven
Wil je samenwerken met je accountant? Hiermee geef je je accountant rechten in jouw administratie en kan de accountant vanaf zijn eigen computer altijd in jouw administratie werken. Ben je door je accountant bij ons bent aangemeld middels online samenwerken dan staat dit al automatisch ingesteld en hoef je dus niks te doen.

Heb je nog geen accountant, op onze website vind je een overzicht van alle accountants die met SnelStart werken.

Een automatische bankkoppeling instellen vanaf het pakket inKaart
Vanaf het pakket inOrde kun je voor de Rabobank, ING en Triodos een bankkoppeling aanvragen.
Vanaf het pakket inKaart kan dit ook voor de ABN-AMRO en de Knab bank. 

Heb je het pakket inOrde of inStap en een accountant gekoppeld dan kan de accountant de bankkoppeling voor de ABN-Amro en Knab aanvragen. Lees hier hoe dit werkt. 

Bankafschriften handmatig inlezen
Is het niet mogelijk om een automatische bankkoppeling te maken dan kunnen bankafschriften ook handmatig worden ingelezen. Het bankafschrift kun je downloaden bij je bank en inlezen in SnelStart Web.

Een klanten toevoegen
Om een factuur te maken moeten de klanten zijn ingevoerd.

Een leverancier toevoegen
Een inkoopfactuur of bon moet altijd worden gekoppeld aan een leverancier. Vul daarom je leveranciers in. Klik hier.

Een artikel invoeren
Om een factuur te maken moeten de artikelen zijn ingevoerd. Het artikel koppel je aan een artikelomzetgroep en daarmee wordt bepaald welke btw tarief er op de factuur moet worden berekend. Klik hier.

De opmaak van je factuur personaliseren
Het is mogelijk om de factuur die je verstuurt te personaliseren. Denk bijvoorbeeld aan het toevoegen van een logo of een eventuele voettekst.

Een factuur maken
Als bovenstaande gegevens zijn ingevoerd dan is het mogelijk om een factuur te maken.

Bonnetjes of inkoopfacturen uploaden
Je inkoopbonnen/foto's of facturen kunnen nu direct worden geüpload. Ze staan dan meteen in je administratie. Je kunt de bonnetjes zelf afhandelen of dit werk overlaten aan je accountant.
Na het uploaden ziet je accountant dit ook meteen in jouw administratie.

Het pakket bevestigen
Zit je nog in de eerste 30 dagen gratis en wil je blijven werken met SnelStart? Activeer dan binnen deze 30 dagen je abonnement. Na het activeren van je abonnement kun je blijven werken in de administratie waarin je nu werkt.

Een extra administratie toevoegen of de naam van je administratie wijzigen
Wil je nog een extra administratie toevoegen of de naam van je huidige administratie wijzigen? Lees hier hoe je dat kunt doen. 

Ik heb al een administratie waarin ik in SnelStart 12 werk
Heb je al een administratie die online staat in SnelStart 12? Dan kun je hierin ook werken vanuit SnelStart Web. Nadat je bent inlogd in SnelStart Web zie je jouw administratie. 

De SnelStart APP
klik hier om in te loggen in SnelStart web. Je kunt ook de app van SnelStart downloaden. Hierin kun je ook in onze online omgeving werken. 

Klik hier voor een overzicht van alle functionaliteiten in SnelStart Web per pakket. Meer weten over dit onderwerp?
Functionaliteiten in SnelStart


Was dit artikel nuttig?

Kcc-ja Kcc-nee